BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Voorlopig geen extra maatregelen, wel verscherpingen: “Wachten op federale overheid”

© Erik Van Eycken – De burgemeesters van Boortmeerbeek, Kampenhout, Keerbergen, Bonheiden en Zemst tijdens een bezoek aan het Zorghuis De Dijlevallei

Vlaams-Brabant zal voorlopig geen extra coronamaatregelen nemen. Dat werd beslist na overleg tussen gouverneur Jan Spooren en de 65 burgemeesters. De bestaande maatregelen gaan ze wel verscherpen. Burgemeester Karin Derua legt de afwachtende houding uit: “Nu geen beslissingen nemen als er dit weekend weer nieuwe komen.”

Boortmeerbeek blijft voorlopig gespaard van extra provinciale coronamaatregelen. Gouverneur Jan Spooren en de 65 burgemeesters wachten liever op de nationale overheid. “Op korte termijn komen er nieuwe federale maatregelen. Het is moeilijk om nu al beslissingen te nemen als ze dit weekend kunnen veranderen. Aanpassingen voor Boortmeerbeek zijn nadien wel mogelijk”, aldus burgemeester van Boortmeerbeek Karin Derua (Open VLD).

Geen extra maatregelen dus, maar wel verscherpingen van de huidige maatregelen. Hieronder een korte opsomming van de belangrijkste besluiten:

  • Uitbreiding mondmaskerplicht naar schoolomgevingen, sportterreinen en bushaltes;
  • Een halfuur na de laatste sportactiviteit moeten de kantines sluiten (uitzondering mogelijk);
  • 1,5m afstand tussen de klanten aan de ene tafel en klanten aan de andere tafel in de horeca. Niet meer tussen de tafels alleen.
  • Kans groter dat evenementen zullen worden geannuleerd.

Burgemeester Derua bevestigt dat er wekelijks overleg zal plaatsvinden tussen de gouverneur en de burgemeesters. Dat overleg zal digitaal verlopen.


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.