BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Vandaag achterstand, maar in 2025 ruim aanbod sociale woningen

© Jens Maes – Sociale woningen in de Passerstraat.

Boortmeerbeek volgt niet het opgelegde groeipad om haar streefdoel van 116 sociale woningen te bouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Agentschap Wonen-Vlaanderen. Voormalig schepen van Huisvesting Michel Baert (Onafhankelijk) sust: “Er staan nog projecten op de planning. Tegen 2025 zitten we ruim over het streefdoel.”

Om de twee jaar onderzoekt het Agentschap Wonen-Vlaanderen de vooruitgang van de gerealiseerde sociale woningen per gemeente. Volgens het Agentschap volgen 178 gemeenten het opgelegde streefdoel, maar 122 anderen niet. Boortmeerbeek behoort tot de laatste groep. De gemeente heeft tot 8 oktober om een plan door te sturen met een oplossing voor het probleem.

We staan zeker niet op een zwarte lijst, integendeel

Michel Baert (Onafhankelijk)

Tegen 2025 moet de gemeente 116 sociale woningen hebben gerealiseerd. Daarvan zijn er nu 48 gebouwd en verhuurd. Om het groeipad te volgen moest 2/3 van het streefdoel bereikt zijn. Dat is nu niet het geval. Volgens voormalig schepen van Huisvesting Michel Baert (Onafhankelijk) zal de gemeente het doel tegen 2025 wel halen: “Er komen nog woningen bij die op de planning staan, bijvoorbeeld het project Floréal op de ex-camping. Normaal komen we zelfs boven ons streefdoel. Ze zijn alleen nog niet gerealiseerd. We staan zeker niet op een zwarte lijst, integendeel.”

Het Woonloket bevestigt de uitspraken van Baert: “De gemeente behoort tot categorie 2A omdat 2/3 van het streefdoel nog niet gebouwd en verhuurd is. We volgen het groeipad dus niet, maar de gemeente levert wel voldoende inspanningen om het doel te halen tegen 2025.”

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Jens Maes


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.