BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Vaccinatiecentrum Kampenhout opent de deuren

Het vaccinatiecentrum aan Kampenhout-Sas begint vandaag met vaccineren. Van 15 uur tot 20 uur krijgen 100 zorgverleners en vrijwilligers van het centrum hun eerste prikje. Dat bevestigde burgemeester Karin Derua (Open VLD) op de gemeenteraad van 22 februari. Tijdens die zitting riep ze de Boortmeerbekenaren op om de maatregelen te blijven volgen.

Op woensdag 13 januari kwam het nieuws dat de oude witloofveiling aan Kampenhout-Sas zou dienstdoen als vaccinatiecentrum. Twee weken later was het centrum al operationeel. Nu, zes weken later, openen de deuren officieel. 300 personen zullen vandaag, morgen en overmorgen een AstraZeneca-vaccin krijgen. Het centrum verwacht binnenkort een aanzienlijke toename van het aantal vaccins, maar wanneer die komen is nog onduidelijk.

Na het zorgpersoneel en de vrijwilligers, zijn de 65-plussers, risicopatiënten en mensen met essentiële beroepen aan de beurt. Daarna volgen de andere inwoners van de zes gemeenten (Boortmeerbeek, Haacht, Keerbergen, Kampenhout, Zemst en Steenokkerzeel). De komende maanden kunnen er zo’n 71.000 meerderjarigen worden gevaccineerd.

Burgers zullen niet zomaar kunnen binnenlopen in het centrum. Op voorhand krijg je een uitnodiging via brief, sms en e-mail. Als de data niet voor je passen, kan je die telefonisch of online wijzigen. Meld zeker je afwezigheid, zo kan er iemand van de reservelijst in jouw plaats komen.

Op de website van de gemeente Kampenhout kan je meer informatie terugvinden over het centrum en de vaccinatiecampagne.

(lees door onder het bericht)

Normaal kregen de zorgverleners afgelopen week een bericht om zich te laten vaccineren in het centrum.

“Hou nog even vol!”

Burgemeester Karin Derua (Open VLD) blikte tijdens de gemeenteraad van 22 februari ook al even vooruit naar het Overlegcomité van vrijdag: “Als we de regels niet goed opvolgen, komt er een nieuwe lockdown en strengere maatregelen. Dat moeten we te allen tijde vermijden.” Derua benadrukte wel dat de meeste inwoners zich nu aan de regels houden: “Als burgemeester ben ik daar zeer blij over. Hou alstublieft nog even vol. Er komen nieuwe tijden aan. Na onze vaccinaties zullen we kunnen versoepelen en weer doen waar we goesting in hebben.”

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Frouke Decat


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.