BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Vaccinatiecentrum Kampenhout klaar

De minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) en enkele burgemeesters van de eerstelijnszones Leuven Noord en BraVio bezochten zaterdagvoormiddag het vaccinatiecentrum in Kampenhout. Dat centrum werd in zeven dagen opgebouwd. Alle aanwezigen waren onder de indruk van de infrastructuur. “Het zal niet van de overheid afhangen dat er vertragingen zouden zijn bij het vaccineren”, zei Somers.

Op woensdagavond 13 januari raakte bekend dat de oude witloofveiling ook dienst zou doen als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Keerbergen, Haacht en Boortmeerbeek. Twee weken later is het centrum al operationeel. BelOrta stelde het gebouw gratis ter beschikking en het evenementenbedrijf Mundomatic uit Lier was verantwoordelijk voor de infrastructuur.

Ook de gemeenten Kampenhout, Zemst en Steenokkerzeel zullen het centrum gebruiken. Voor de infrastructuur was Kampenhout de penhoudende gemeente. “Het was heel intens. Het proces duurde zo’n twintig dagen en op zeven dagen tijd is de infrastructuur geregeld. Ja, de laatste weken zijn we met weinig slaap doorgekomen”, zei projectmanager Inge Koekoekx. Zij was, met o.a. de algemeen directeur van Kampenhout Terry Horckmans, verantwoordelijk voor het project.

Minister hoopvol

Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) was alvast onder de indruk: “Het zal niet van de overheid afhangen dat er vertragingen zouden zijn bij het vaccineren. Het enige obstakel is de levering van de vaccins en daarvoor zijn we afhankelijk van de private sector. Daar is toch goed nieuws: het ene vaccin na het andere wordt goedgekeurd. Ik blijf hoopvol.”

“We zullen onze vrijheid terugwinnen. Vlaanderen zal op een redelijke termijn kunnen vaccineren”

Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD)

Somers erkent dat we nu het moeilijkste moment beleven, maar hij hoopt dat we solidair blijven en dat de mensen begrijpen dat ze nog even moeten volhouden. “We zullen onze vrijheid terugwinnen en dat zal gebeuren op plaatsen zoals hier. Vlaanderen zal op een redelijke termijn kunnen vaccineren.” Volgens de planning zouden de eerste inwoners in maart kunnen langskomen voor hun prikje.

Bart Somers samen met de burgemeester van Kampenhout Kris Leaerts (Team Burgemeester).

Zeer tevreden

Burgemeester Karin Derua (Open VLD) is zeer tevreden en denkt dat de Boortmeerbekenaars dat ook zullen zijn na hun bezoek. Voor Derua is vooral de bereikbaarheid een groot voordeel: “De oude witloofveiling is gekend bij iedereen. Het is dichtbij en zeer goed bereikbaar met de fiets.”

Voor de burgemeesters is er nog één werkpuntje. Ze pleiten ervoor om de bushalte aan Kampenhout-Sas tijdelijk te verplaatsen naar de parking van het centrum. Hierdoor zouden mensen met een handicap geen trappen moeten doen om naar de site te komen. Voor de rest is het centrum volledig rolstoeltoegankelijk. “Mensen met een rolstoel kunnen de site zeer makkelijk bereiken. Er zijn geen hindernissen. Ze kunnen de site ook heel gemakkelijk verlaten. Daarnaast is er ook sanitair voor hen voorzien. We houden dus rekening met onze mindervaliden”, aldus Derua.

Karin Derua.

Tekst: Igor Bulcke
Foto’s: Frouke Decat


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.