BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Steven D’hont nieuwe fractieleider van CD&V: “Het kan nog beter”

© CD&V Boortmeerbeek – Campagnefoto van Steven D’hont uit 2018

Steven Van Loock neemt afscheid als fractievoorzitter van CD&V Boortmeerbeek. Dat maakte de partij bekend via een Facebookbericht. Vanaf de gemeenteraad komende maandag neemt Steven D’hont zijn plaats in. Van Loock blijft wel nog actief als raadslid.

Oppositiepartij CD&V Boortmeerbeek heeft een nieuwe fractieleider. Voortaan zal Steven D’hont de fractie leiden in plaats van Steven Van Loock. Op de gemeenteraad van maandag 28 september zal de fakkel worden doorgegeven. Omwille van privé en professionele redenen neemt Van Loock wat gas terug, maar hij blijft wel actief zetelen in de gemeenteraad.

Steven D’hont wil als fractieleider inzetten op een efficiënter en transparanter bestuur: “Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om informatie te delen. Schepen Hans De Locht (Open VLD) heeft al stappen in de goede richting gezet met de participatiemomenten voor het verkeersleefbaarheidsplan. Maar het kan nog beter. De burger heeft terechte verwachtingen van het lokale niveau.” Inhoudelijk wil de nieuwe fractieleider verder werken op de domeinen Ruimtelijke Ordening, Financiën, Milieu en Natuur.

“CD&V is meer dan de lokale partij vanuit het verleden”

Steven D’hont (CD&V)

Met zijn aanstelling wil D’hont ook zijn partij efficiënter maken: “CD&V is meer dan de lokale partij vanuit het verleden. Daarnaast willen we ook verder werken aan een professionalisering van het gemeentebestuur.”

De CD&V-fractie telt drie leden: Steven D’hont, Steven Van Loock en Bert Meulemans.


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.