BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Schepen en Fietsersbond tevreden: “De aanhouder wint”

© Caitlin Van Loo – In 2017 werd het kruispunt al eens aangepakt.

Het kruispunt ‘Den Tip’ moet in het najaar van 2020 verkeersveiliger zijn. Dat meldt schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD) op Facebook. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil dit bereiken met oversteekplaatsen en bredere paden voor fietsers.

De onveilige verkeerssituatie aan het kruispunt van de Leuvensesteenweg (N26) met de Trianonlaan (N267) in Boortmeerbeek zal binnenkort verleden tijd zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in het najaar van 2020 het kruispunt veiliger maken voor fietsers. In een eerste fase komen er oversteekplaatsen voor de fietsers. Nadien worden de fietspaden langs de Trianonlaan verbreed en een oversteek aan de Vaart voorzien. In 2017 pakte het AWV het kruispunt al eens aan, maar toen werd er gefocust op het autoverkeer.

De aanpassingen moeten ook een einde maken aan de onveilige situatie voor de fietsers aan de Trianonlaan die rechts, richting Leuven, willen afslaan. Het fietspad zal aan de buitenkant komen te liggen in plaats van aan de binnenkant van de afslagstrook voor de auto’s. Zo zal er minder kans zijn op conflicten tussen de zwakke weggebruikers en de automobilisten.

“Na maanden van overleg komt de eerste fase in zicht”

Hans De Locht (Open VLD)

Nog geen datum

Schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD) is opgelucht dat het kruispunt ‘Den Tip’ eindelijk wordt aangepakt: “Na maanden van overleg komt de eerste fase in zicht. De weg is nog lang, maar de aanhouder wint.” De Locht zegt dat hij al sinds zijn benoeming in 2019 bezig is met druk uit te oefenen op het AWV. Druk dat nu zijn vruchten afwerpt. Ook de Fietsersbonden van Boortmeerbeek en Kampenhout reageren tevreden op het nieuws.

De werken zullen starten in het najaar van 2020, maar een exacte datum of planning is nog niet bekend. De concrete aanpassingen aan het punt zijn terug te vinden op de website van het AVW.


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.