BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Remi Serranne (sp.a): “Ik verkondig niet mijn eigen mening, maar die van de partij”

De Boortmeerbeekse gemeenteraad heeft op 11 mei het verkeersleefbaarheidsplan goedgekeurd. Het bestuur kreeg er de voldoende steun voor, maar niet die van de meerderheidspartij sp.a: “Onze partij bleef op zijn honger zitten.”

Na een marathonzitting van meer dan zeven uur keurde een meerderheid van de raadsleden het verkeersleefbaarheidsplan op 11 mei goed. Er waren maar twee tegenstemmen. Die kwamen van schepenen Remi Serranne (sp.a) en Michel Baert (Onafhankelijk). Nochtans behoren beiden tot het gemeentebestuur.

Voor de coronacrisis hadden Remi Serranne en zijn partij opmerkingen op het plan doorgegeven aan schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD). Deze werden in het plan verwerkt, maar dat was nog niet voldoende voor hen: “We wilden nog eens vergaderen, maar door de coronacrisis was dat niet meer mogelijk. Hierdoor bleef ons standpunt ongewijzigd. We vonden het absoluut geen slecht plan, maar met twee punten hadden we het toch nog lastig: het afsluiten van de Beringstraat aan de GBS en van de spooroverweg aan de Slagveldweg. Onze partij bleef op zijn honger zitten.”

“Vanuit onze kant is er geen breuk met Open VLD”

Remi Serranne (SP.A)

“Op 11 mei kon de gemeenteraad er zich over buigen met een finale stemming. Ik had De Locht verwittigd dat ik het niet zou goedkeuren. Hij was dus niet verrast door mijn stem. Ik ben de enige socialistische schepen. Hierdoor verkondig ik niet mijn eigen mening, maar die van de partij.”

De tegenstem van de socialist viel samen met de clash tussen Michel Baert en Open VLD, maar dat was volgens Serranne puur toeval: “We hebben tegengestemd, maar vanuit onze kant is er geen breuk met Open VLD.” Hiermee wil de schepen de beweringen van de oppositie ontkrachten.

“Niet ons probleem”

In tegenstelling tot zijn coalitiepartner Open VLD reageert Serranne wel al op het ontslag van eerste schepen Michel Baert (Onafhankelijk): “Burgemeester Karin Derua (Open VLD) dwarsboomde Baert de laatste tijd serieus. Wij, als sp.a, zijn daar weinig in tussengekomen. Dat was niet ons probleem, maar je voelde dat het op termijn ging escaleren.”

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Remi Serranne


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.