BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Ook Boortmeerbeek wil opnieuw P-Express invoeren

© Igor Bulcke – Of zo’n trein in Boortmeerbeek zou stoppen is nog niet aan de orde.

Boortmeerbeek gaat de NMBS aansporen om opnieuw een treinverbinding tussen Haacht en Brussel in te voeren. Dat bevestigt N-VA Boortmeerbeek via een Facebookbericht. De partij diende hierover een voorstel in op de gemeenteraad van maandag 29 juni dat unaniem werd goedgekeurd.

Een treinverbinding tussen Haacht een Brussel is al jaren lang een strijdpunt van de verschillende N-VA-afdelingen uit de regio. Met een online petitie en brieven van de lokale gemeentebesturen proberen ze al een hele tijd de nationale vervoersmaatschappij te overtuigen van het belang van zo’n verbinding.

Ook oppositiepartij N-VA Boortmeerbeek staat achter de zogenaamde P-Express. Op de gemeenteraad van maandag 29 juni plaatste de partij de treinverbinding op de agenda. De vlaams-nationalisten wilde hiermee het bestuur aanzetten om de NMBS hierover aan te spreken. De aanwezige raadsleden keurde het voorstel unaniem goed. In Kampenhout, Haacht, en Bonheiden werd zo’n voorstel al eerder goedgekeurd.

“Het schepencollege zal naar zowel de federale minister van Mobiliteit François Bellot (MR) als naar de NMBS een aangetekend schrijven sturen. Hierin zal ze vragen om die rechtstreekse treinverbinding opnieuw in te voeren. Het bestuur zal ons trouwens ook informeren over eventuele ontwikkelingen,” zegt fractieleider van N-VA Boortmeerbeek Hans Crol.

Station Boortmeerbeek?

Als de sneltrein er zou komen dan is het nog niet zeker of die langs Boortmeerbeek zal passeren, maar dat is voor de lokale N-VA niet echt een punt: “Haacht is een groot regionaal station met veel reizigers (meer dan 700 opstappers per weekdag, red.). Ook veel Boortmeerbekenaren gebruiken het station. Het is maar vijf minuten rijden van het centrum van onze gemeente. Het is niet van ons, maar het ligt toch aan onze grens.”

“Ook veel Boortmeerbekenaren gebruiken het station van Haacht”

Hans Crol (N-VA)

Volgens Hans Crol moet de NMBS nu een keuze maken: “De maatschappij zal zelf moeten kijken of zo’n verbinding rendabel kan zijn.”

Coronamaatregelen

Tijdens die laatste zitting van de gemeenteraad voor de zomervakantie diende de partij ook nog twee steunvoorstellen in om de coronacrisis op te vangen: een gemeentebon van tien euro per volwassene en twee gratis bezoeken per gezin aan het containerpark. Deze voorstellen werden weggestemd, maar zijn niet helemaal verloren: “Schepen van Afvalbeleid Michel Baert (Onafhankelijk) zal de kost van twee gratis bezoeken onderzoeken. Wat betreft de gemeentebon, wil de meerderheid met een gelijkaardig voorstel komen.”


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.