BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Nieuw zwembad op Bloso-domein Hofstade?

© Google Maps – Het Bloso-domein Hofstade.

Sport Vlaanderen, Zemst en Boortmeerbeek zullen onderzoeken of het haalbaar is om een zwembad te bouwen op het Bloso-domein in Hofstade. Dat bevestigt Sport Vlaanderen. Tegen de zomer van 2021 moet hierover een haalbaarheidsstudie klaar zijn.

Al jaren zijn er plannen om een nieuw zwembad in onze regio te bouwen. Zeker nadat het zwembad van Sport Vlaanderen in Hofstade centrum de deuren sloot. Verschillende scenario’s kwamen op tafel, maar zonder resultaat. Nu zou er toch schot in de zaak komen.

Sport Vlaanderen en de gemeenten Zemst en Boortmeerbeek slagen de handen in elkaar voor een nieuw multisportcomplex op het Bloso-domein in Hofstade. Het project zou onder andere een olympisch zwembad (50m) en een 25 meterzwembad bevatten. De partners gaan nu een haalbaarheidsstudie uitvoeren om meer duidelijkheid te krijgen over de bouw, de financiële kant en mogelijke samenwerkingsverbanden.

Schoolzwemmen

Naast Zemst wil dus ook de gemeente Boortmeerbeek meedoen. “Onze leerlingen moeten immers de eindtermen ‘zwemmen’ binnen de schooluren kunnen behalen”, zo zegt burgemeester Karin Derua (Open VLD). “Daarnaast hebben we nood aan infrastructuur om therapeutisch te kunnen zwemmen, bijvoorbeeld in een revalidatieperiode. Maar uiteraard verlangen veel inwoners om hun geliefkoosde hobby te kunnen uitoefenen.”

“Uiteraard verlangen veel inwoners om hun geliefkoosde hobby te kunnen uitoefenen”

Karin Derua (Open VLD)

Geïnteresseerde studiebureaus kunnen hun offertes dit najaar indienen. Begin volgend jaar wordt er een bureau gekozen om de haalbaarheidsstudie te maken. Deze moet klaar zijn tegen de zomer van 2021. Sport Vlaanderen, Zemst, Boortmeerbeek en andere partners zullen hier nauw bij betrokken worden.

Foto banner: © Stefan Kuhn via Pixabay
Tekst: Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.