BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Hever opnieuw stopplaats voor treinen tijdens het weekend

NMBS komt op zondag 13 december met een nieuw vervoersplan. De spoorwegmaatschappij gaat voor nieuwe IC-verbindingen, meer treinen per uur en bijkomende stopplaatsen. Het plan heeft ook invloed op Boortmeerbeek. Voortaan zullen reizigers in de deelgemeente Hever opnieuw de trein kunnen nemen op zaterdag en zondag.

Pendelaars uit Hever die tijdens het weekend op de trein naar Leuven of Mechelen wouden opstappen, moesten hiervoor altijd naar het station van Boortmeerbaak gaan. Maar dat is nu verleden tijd. Voortaan zullen de IC-treinen Leuven-Mechelen opnieuw aan het station van Hever stoppen op zaterdag en zondag. Schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD) reageert positief op het nieuws: “Een heel goede zaak voor onze inwoners die tijdens het weekend de trein naar Mechelen of Leuven willen nemen.”

De extra stop is het gevolg van het nieuwe vervoersplan van de NMBS dat vanaf zondag 13 december van toepassing is. Via de routeplanner zijn de verbindingen al beschikbaar. Voor pendelaars die de trein van Mechelen tot Leuven (of omgekeerd) nemen zal de nieuwe halte twee minuten extra reistijd kosten.

Tekst: Igor Bulcke
Foto: Frouke Decat


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.