BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Gemeenteraad unaniem akkoord, maar wil eigen stop: “Stations zijn evenwaardig”

© Igor Bulcke – Volgens De Locht zijn de stations van Boortmeerbeek en Haacht evenwaardig.

De Boortmeerbeekse gemeenteraad wil een herinvoering van de sneltrein tussen Haacht en Brussel. Het bestuur zal hiervoor de nodige stappen ondernemen, maar wil wel dat de gemeente als halte wordt onderzocht.

Naast Kampenhout, Haacht en Bonheiden gaat nu ook Boortmeerbeek de NMBS aanspreken om de P-Express tussen Haacht en Brussel opnieuw in te voeren. De gemeenteraad keurde hierover een voorstel unaniem goed op de zitting van maandag 29 juni. Het was oppositiepartij N-VA die het punt op de agenda plaatste, maar ook de meerderheid gaf zijn steun. Het bestuur wil wel dat zo’n sneltrein ook in Boortmeerbeek stopt.

Daarom had schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD) een amendement toegevoegd aan het voorstel van N-VA. Hiermee wilde de meerderheid ervoor zorgen dat ook Boortmeerbeek een halte op zo’n lijn zou kunnen worden: “Vandaag stopt elke trein zowel in Haacht als in Boortmeerbeek. De stations zijn dus evenwaardig. Hierdoor begrijp ik niet waarom onze inwoners zomaar naar Haacht zouden moeten gaan. Wij kunnen akkoord gaan als er op zijn minst onderzocht wordt of de trein ook in Boortmeerbeek kan stoppen. Dat is nog dichterbij voor onze inwoners.”

De schepen wil ook de garantie dat de komst van zo’n lijn niet betekent dat er minder ritten vanuit Boortmeerbeek richting Mechelen of Leuven zouden rijden.

Hieronder kan u het volledige amendement terugvinden:
“Art.1: Op voorwaarde dat onderzocht wordt of de halte Boortmeerbeek ook kan opgenomen worden en op voorwaarde dat deze lijn er niet voor zorgt dat bestaande lijnen en/of ritten van onze gemeente naar Leuven en Mechelen afgeschaft worden of verminderd zouden worden.”

Tekst en foto: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.