BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Gemeenteraad Boortmeerbeek voortaan via livestream te volgen

Inwoners van Boortmeerbeek konden maandagavond de gemeenteraad online volgen. Een primeur voor de gemeente. De raadsleden vergaderen al sinds de coronacrisis digitaal, maar een livestream was tot nu toe nog niet mogelijk. Het publiek kon ook nog vanuit de raadzaal de zitting volgen.

Sinds het begin van de coronacrisis vergaderen de gemeenteraadsleden digitaal, maar het publiek kon hierbij nooit live mee volgen. In mei en juni waren er audio-opnames gemaakt die achteraf op het gemeentehuis beschikbaar waren. De zitting van september kon vanuit het gemeentehuis worden gevolgd door het publiek terwijl de leden online deelnamen.

De zitting van 26 oktober kreeg de primeur om voor de eerste keer te worden gestreamd. Via videosite Twitch konden inwoners de gemeenteraad live volgen. De livestream trok zo’n 20 à 30 mensen en kwam rond 22u53 tot zijn einde. Alles verliep zonder haperingen of andere technische problemen. De zitting kon ook nog fysiek vanuit de raadzaal worden gevolgd.

Oorspronkelijk moest de livestream online komen met de zitting van 28 september, maar door technische moeilijkheden was dat nog niet mogelijk. De mogelijkheid om fysieke gemeenteraden te streamen is “een werk op lange termijn” laat burgemeester en gemeenteraadslid Karin Derua (Open VLD) weten.

Strengere regels

De gemeente Boortmeerbeek volgt met haar livestream de nieuwe regels rond digitale gemeenteraden op. Vlaams minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open VLD) had die aangescherpt. Geïnteresseerde inwoners moeten voortaan online zittingen van de gemeenteraad kunnen volgen via een livestream. Voordien waren audio-opnames voldoende.

Ook in de gemeente Keerbergen was er voor de eerste keer een livestream van de gemeenteraad. Daar was de zitting te volgen via YouTube. In Haacht en Kampenhout was dit al langer mogelijk.

Foto: © Twitch
Tekst: Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.