BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Gemeente start met Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale van de gemeente Boortmeerbeek heeft op dinsdag 2 maart een eerste rit uitgevoerd. De centrale is een nieuwe dienstverlening van vrijwillige chauffeurs voor mensen met een laag inkomen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Na onder andere buurgemeenten Haacht en Kampenhout, beschikt nu ook Boortmeerbeek over een Minder Mobielen Centrale (MMC). Hiermee wil ze inwoners vervoeren die geen beroep kunnen doen op het openbaar vervoer of taxibedrijven. Het jaarlijkse lidgeld voor de dienstverlening bedraagt twaalf euro voor een alleenstaande en zestien euro voor een gezin. De dienst wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers die zelf over een auto beschikken en enkele uren per week beschikbaar zijn. Elf inwoners hebben zich hiervoor aangemeld. De kilometerheffing voor de chauffeur is 0,35 euro.

Inwoners kunnen zowel een medische als een sociale reden hebben voor een rit, zoals een familiebezoek of een bezoekje aan de dokter. Geïnteresseerden voor een rit kunnen zich aanmelden op de website van de MMC. Lydia (85) was de eerste Boortmeerbekenaar die beroep deed op de nieuwe dienstverlening voor een bezoek aan het rusthuis. Burgemeester Karin Derua (Open VLD) en schepen van Sociale Zaken Remi Serranne (sp.a) waren aanwezig om haar uit te zwaaien.

Eind januari startte de gemeente met een zoektocht naar vrijwillige chauffeurs.


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.