BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Geen rommelmarkten, kermissen of zangfeesten in Boortmeerbeek deze zomer

© Igor Bulcke – Dit jaar geen drukke straten met standhouders en bezoekers op 15 augustus 2020.

Het schepencollege van Boortmeerbeek heeft beslist om tot eind augustus geen gemeentelijke evenementen te laten doorgaan. Dat bevestigt schepen van evenementen Remi Serranne (sp.a). Hierdoor zullen er dit jaar geen rommelmarkten, kermissen of zangfeesten zoals Vlaanderen zingt plaatsvinden.

Geen gemeentelijke evenementen tot eind augustus. Dat heeft het schepencollege op maandag 20 april beslist. “Dus dit jaar helaas geen rommelmarkten, kermissen of Vlaanderen zingt”, aldus schepen van evenementen Remi Serranne (sp.a). Het bestuur heeft deze beslissing genomen in navolging van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad op 15 april. De raad had toen aangekondigd om geen massa-evenementen door te laten gaan tot het einde van de zomer. Alleen was het nog niet duidelijk wat een massa-evenement is. De definitie hiervan zou nog volgen. Toch annuleert het Boortmeerbeekse college nu al alle festiviteiten waar er geen anderhalve meter afstand kan worden gegarandeerd.

Het gemeentebestuur van Boortmeerbeek heeft al officieel gecommuniceerd dat de jaarlijkse rommelmarkt op 15 augustus 2020 niet zal doorgaan. Maar evenementen zoals de kermissen in de centra van Boortmeerbeek en Hever zullen dus ook niet doorgaan. Schepen Remi Serranne laat weten dat er in de loop van deze week nog een nieuwsbrief zal worden verstuurd om alle maatregelen te verduidelijken.

Op Facebook betreuren de mensen de annulering, maar hebben ze er wel begrip voor.

Tekst en foto: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.