BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Eddy Mortier (VB): “Ik weet niets van een akkoord tussen Open VLD en Vlaams Belang”

© Vlaams Belang Nationaal – Campagnefoto van Eddy Mortier uit 2018

Gemeenteraadslid van Vlaams Belang Boortmeerbeek, Eddy Mortier, heeft een turbulente zitting van de gemeenteraad achter de rug. Een computer gebruiken om deel te nemen, het ontslag van Michel Baert (Onafhankelijk) en het verkeersleefbaarheidsplan speelden hier allemaal een rol in. Hoewel de digitale gemeenteraad voor hem goed was georganiseerd, hoopt Mortier dat het de volgende keer toch fysiek kan plaatsvinden: “Misschien kan het zonder publiek en met de nodige afstand tussen de raadsleden.”

“In maart en april kregen we af en toe een mail van het gemeentebestuur met updates. We konden als partij altijd onze mening kwijt bij het bestuur, maar als het over actieve mededelingen voor de bevolking gaat dan hoeven wij daar niet op in te spelen. Het is nu aan het gemeentebestuur om actie te ondernemen. Met de gemeenteraad wachten we af.”

Verkeersleefbaarheidsplan

“Bij de stemming over het verkeersleefbaarheidsplan heb ik me onthouden. CD&V en Groen hadden zoveel amendementen ingediend die voor mij niet nodig waren. Het waren er liefst 30. Dat zegt genoeg voor mij.”

“De andere raadsleden konden mij niet zien”

Eddy Mortier (VB)

De gemeenteraad zelf was goed georganiseerd, maar hiervoor moest ik een computer van de gemeente gebruiken. Die stond wel nog op een andere naam waardoor ik alleen kon spreken of antwoorden als het moest. De andere raadsleden konden mij niet zien.”

“Ik hoop dat de volgende zitting in het gemeentehuis kan plaatsvinden of dat de computer is aangepast voor mij. De beslissing om het fysiek te laten doorgaan zal sowieso van hogerhand komen. Misschien kan het zonder publiek en met de nodige afstand tussen de raadsleden.”

Blauw kleuren

“Ik heb respect voor de mening van schepen Michel Baert (Onafhankelijk). Ik sta er volledig achter. Hij moet zelf beslissen wat hij doet. Maar nu heb je de wolven (de andere oppositiepartijen, red.) die stilaan hun schapenvacht aantrekken. Als de gemeente onbestuurbaar wordt, wat volgens mij niet zal gebeuren, dan moet er gestemd worden. Dan zullen degene die vroeger tegen blauw waren, ineens allemaal blauw kleuren.”

“Er zijn nog anderen die met de meerderheid meestemmen en daar komt dan geen reactie op”

Eddy Mortier (VB)

“Persoonlijk weet ik niets van een akkoord tussen Open VLD en Vlaams Belang. Ik stem voor of tegen de meerderheid. Dat gebeurt eerlijk, naargelang mijn interesses en het partijbelang. Hiervoor volg ik mijn hart en mijn geweten. Ik snap niet waarom de andere oppositiepartijen mij zo vaak aanpakken over mijn stemgedrag. Er zijn nog anderen die met de meerderheid meestemmen en daar komt dan geen reactie op.”

Eddy Mortier ontkent de geruchten van een samenwerking tussen Open VLD en Vlaams Belang.

Geen schrik

“Nu revalideer ik nog van een schouderblessure. Toch maak ik bijna elke dag een wandeling van acht kilometer. We hoeven geen schrik te hebben van het coronavirus zolang we ons aan de regels houden. We zullen er toch mee moeten leren leven. Hopelijk kunnen de mondmaskers zo snel mogelijk worden uitgedeeld aan de burgers.”

Dit interview is op 13 mei 2020 afgenomen door Igor Bulcke.

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Vlaams Belang Nationaal


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.