BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Coronaproof trouwen aan ‘Oude Pastorie’: “Eerste huwelijk buiten gemeentehuis”

© Igor Bulcke – De locatie is niet alleen coronaproof, maar ook mooi om trouwfoto’s te nemen zegt Michel Baert

Voor de eerste keer sinds de gemeentefusie van 1976 zijn er twee mensen buiten het gemeentehuis getrouwd. Schepen Michel Baert (Onafhankelijk) verbond Kjetil en Mélanie met elkaar aan het Cultuurhuis ‘Oude Pastorie’ in Hever. Dat zal vanaf nu de locatie zijn voor ceremonies door een besluit van burgemeester Karin Derua (Open VLD).

Het coronavirus beïnvloedt al een tijd ons leven. Ook de manier van trouwen in Boortmeerbeek verandert erdoor. Al jaar en dag vinden burgerlijke trouwceremonies plaats in het gemeentehuis. Tijdens de coronacrisis was dit ook het geval, maar de gemeente heeft nu een andere trouwlocatie gevonden. Burgemeester Karin Derua (Open VLD) besliste via een burgemeestersbesluit om uit te wijken naar de tuin van het Cultuurhuis ‘Oude Pastorie’ in Hever. In de openlucht kan er makkelijker afstand worden bewaard dan in het gemeentehuis. Dat zou het risico op verspreiding van het virus moeten voorkomen.

Kjetil en Mélanie kregen de eer om als eerste koppel in de tuin te trouwen. Zij moesten geen mondmasker dragen. De gasten wel als ze zich verplaatsten op het terrein. Schepen van Burgerlijke Stand Michel Baert (Onafhankelijk) mocht het huwelijk voltrekken: “Ik heb al ongeveer 900 koppels verbonden op achttien jaar tijd, maar dit is het eerste huwelijk sinds de gemeentefusie van 1976 dat niet in het gemeentehuis plaatsvond.”

Het Cultuurhuis blijft voorlopig de trouwlocatie van Boortmeerbeek. Wanneer het slecht weer is, kan er ook binnen getrouwd worden volgens de schepen.

Tekst en foto: Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.