BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Buurtbewoners starten petitie tegen ‘knip’, schepen vraagt geduld

Bijna honderd inwoners hebben een petitie getekend om de ‘knip’ in de Beringstraat aan te klagen. Ze hopen hiermee het gemeentebestuur te overtuigen om de straat opnieuw open te maken. Volgens hen zijn er andere mogelijkheden om de schoolomgeving veiliger te maken Schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD) heeft begrip voor hun mening, maar vraagt nog even geduld.

Sinds 2 november is de Beringstraat aan de gemeentelijke basisschool in twee geknipt. Hierdoor kunnen auto’s niet meer via die straat de Leuvensesteenweg bereiken en omgekeerd. Doorgaand verkeer voor trage weggebruikers blijft wel nog mogelijk. De ‘knip’ is één van de maatregelen om de schoolomgeving veiliger te maken en behoort tot het nieuwe verkeersleefbaarheidsplan van de gemeente.

Enkele buurtbewoners roeren zich nu over die beslissing. Andy Callens, die zelf in de Beringstraat woont, startte met een online petitie om de knip terug te draaien. Hij is ervan overtuigd dat een veiligere schoolomgeving ook bereikt kan worden zonder een afsluiting. Al enkele dagen klaagt hij op Facebook aan dat de situatie juist onveiliger is geworden. Als alternatieven halen de buurtbewoners ANPR-camera’s en verbodstekens aan. Ondertussen hebben 95 mensen de petitie ondertekend, waaronder de voorzitter van de meerderheidspartij sp.a Marc Usewils.

Positieve reacties

Schepen van Mobiliteit Hans De Locht (Open VLD) vraagt nog even geduld en benadrukt de positieve reacties: “Een verandering van een verkeerssituatie vraagt altijd een aanpassing, voor iedereen. Toch krijgen wij enorm veel positieve reacties van ouders en omwonenden die het allemaal een pak veiliger vinden. En daar gaat het tenslotte toch om: de veiligheid van onze schoolkinderen en van de trage weggebruikers.”

“Ik wil aan de twijfelaars vragen om nog even geduld te hebben en de situatie binnen een paar weken te beoordelen.

“We sturen nog constant bij, waar we kunnen verbeteren, doen we dat. Zo moet de belijning nog aangebracht worden van onder andere het brede zebrapad tussen de paaltjes, de blauwe Kiss & Ride en de bewegwijzering. Zo gaan we de standplaatsen van de bussen achter de parking aanleggen, net op het grasveldje. Hierdoor zal de Kiss & Ride beter bruikbaar zijn. Daarom wil ik aan de twijfelaars vragen om nog even geduld te hebben en de situatie binnen een paar weken te beoordelen. Nu is het pas één week in werking, iedereen moet zijn draai nog wat vinden.”

Tekst: Igor Bulcke
Foto: Frouke Decat


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

2 COMMENTS

  1. anpr camera’s zijn een oplossing , ook het verbod van zwaarden dan 3.5 ton voertuigen uitgenomen schoolbussen zou een goed teken zijn en er ook daadwerkelijk op toezien en zonodig bestraft worden is een goede zaak ( maar dit is geen prioriteit meer voor de politiediensten )

  2. Van die 95 “bewoners ” die de petitie ondertekend hebben . Hoeveel respecteren de snelheid ???
    Ik heb persoonlijk gedurende geruime tijd eens naar de geplaatste snelheidsdetector gekeken en heb geconstateerd dat meer dan 80´% van de chauffeurs deze snelheidsbeperking NIET respecteren ( snelheden van meer dan 80km zien verschijnen op het scherm …….en dit zijn geen UITZONDERINGEN . )
    Vrachtwagens van meer dan 3,5 ton rijden hier reeds ZEER GERUIME tijd door de straat ( en dan zijn er meer dan 10 per dag ). Hier is nog NOOIT gecontroleerd op snelheid of op de vrachtwagens .
    Dank voor deze knip . IK zie ook niet goed in hoe dit sommigen ( die niet in de straat wonen ) deze als onveilig bestempelen .
    Ik zie nu meer kinderen per fiets naar de school komen .

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.