BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk Politiek

Boortmeerbeek verenigt lokale handel op online platform #3190koopt

© Igor Bulcke – Na het vrijwilligersplatform Boortmeerbeekhelpt volgt nu het ondernemersplatform #3190koopt

Het gemeentebestuur van Boortmeerbeek werkt aan een duidelijk overzicht van handelaars en zelfstandigen op een nieuw ondernemersplatform #3190koopt. Het bestuur wil zo de lokale economie ondersteunen. Het idee om zo’n overzicht te maken bestond al langer, maar de coronacrisis bracht het project in een stroomversnelling. Een datum voor de lancering van het platform is nog niet bekend, maar de handelaars kunnen zich ondertussen wel aanmelden.

Ondanks de coronacrisis proberen ondernemers nog altijd actief te blijven. Zo zijn er bedrijven die hun producten thuis afleveren of hun diensten digitaal aanbieden. De lokale handel blijft dus nog wel draaien, maar de consument denkt dat de meeste handelszaken tijdelijk zijn gesloten. Het gemeentebestuur van Boortmeerbeek en het PR- en communicatieagentschap Zenia willen hier verandering inbrengen. Ze willen zo snel mogelijk een online platform lanceren waar de goederen en diensten van de handelaars en zelfstandigen uit de gemeente zijn verzameld. Zo krijgt de consument een duidelijk overzicht van alle ondernemingsactiviteiten uit Boortmeerbeek.

“Veel mensen denken dat alles dicht is, maar dat is niet waar. Ze zijn wel nog open, maar werken op een andere manier verder.”

Zenia communications

Het PR- en communicatieagentschap Zenia, dat op de eerste dag van de lockdown het levenslicht zag, helpt de gemeente mee het platform te ontwikkelen: “We zagen dat veel bedrijven online actief waren, maar dat er geen gestructureerde plek was waar de mensen terecht konden. Ook denken veel mensen dat alles dicht is, maar dat is niet waar. Ze zijn wel nog open, maar werken op een andere manier verder.” Het bedrijf verzamelt nu de gegevens van de ondernemers uit Boortmeerbeek. Alle geïnteresseerde handelaars kunnen hun goederen en diensten gratis aanbieden op het platform door hun gegevens door te sturen naar [email protected] Zenia verwacht dat het platform binnen twee weken online zal staan.

“Coronavirus was gewoon de aanleiding”

De gemeente Boortmeerbeek speelde al langer met het idee om een ondernemersplatform op te richten, maar de uitbraak van Covid-19 bracht het project in een stroomversnelling. “Het platform ging sowieso gelanceerd worden. Het coronavirus was gewoon de aanleiding. Na de crisis zal de website dus ook actief blijven”, zegt Zenia.

#3190koopt is ondertussen het tweede platform dat de gemeente lanceert. Eind maart ontwikkelde het bestuur al de website www.impactdays.be/boortmeerbeekhelpt waar mensen zich als vrijwilliger kunnen registeren. Op deze manier probeert de gemeente mensen te vinden die taken, zoals winkelen of de hond uitlaten, kunnen doen voor mensen die daar nu niet toe in staat zijn.

Tekst en foto: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.