BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Beperkte herdenking Slag van Schiplaken

© Jens Maes – Burgemeester Karin Derua (Open VLD) en haar schepenen Michel Baert (Onafhankelijk), Annick DeKeyser (Open VLD) en Remi Serranne (sp.a) waren aanwezig op de herdenking.

Het gemeentebestuur heeft zondagochtend de Slag van Schiplaken herdacht met een korte bloemenhulde. Dat gebeurde in aanwezigheid van enkele bestuursleden van de oud-strijdersvereniging aan het monument op de begraafplaats van het dorp. De herdenking was dit jaar in mineur door de coronacrisis.

Geen grote bijeenkomst van de oud-strijdersvereniging, geen dienst in de kerk en geen receptie. Ook de herdenking van de Slag van Schiplaken verliep dit jaar anders door het coronavirus. In plaats van het gebruikelijke programma was er een korte bloemenhulde door het gemeentebestuur van Boortmeerbeek en enkele bestuursleden van de oud-strijdersvereniging. Ze wouden op deze manier toch hun respect tonen aan de slachtoffers van toen.

De Slag van Schiplaken vond plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1914. Van 25 augustus tot 12 september werd er strijd gevoerd tussen de Duitse troepen en het Belgische leger in de regio. De slag was een poging om de snel oprukkende Duitse troepen af te remmen, maar uiteindelijk moest het Belgische leger zich terugtrekken. Hierbij bleven 100 gesneuvelden achter. 91 daarvan liggen begraven op het kerkhof van Schiplaken.

Tekst: Igor Bulcke
Foto’s: © Jens Maes


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.