BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Politiek

Ann Morissens (Groen): “Er zijn zeker belangrijke dossiers, maar het virus bestrijden is nu de hoofdzaak”

© Tim Dirven – Campagnefoto van Ann Morissens uit 2018

Gemeenteraadslid en fractieleidster van Groen Boortmeerbeek, Ann Morissens, heeft een drukke maand achter de rug door de coronacrisis. Thuis werken, het gezinsleven en de gemeentepolitiek combineren was in het begin nog wat puzzelen, maar na enkele weken viel alles wel in zijn plooi. Hoewel de gemeenteraad niet meer fysiek kan bijeenkomen, blijft zij samen met haar partijgenoten Marie-Luise Altmutter en Wouter Decat de ontwikkelingen op de voet volgen. Als fractieleidster wil ze nu constructief meewerken met het bestuur en probeert ze de situatie ook positief te bekijken: “Door de coronacrisis zijn er een aantal beslissingen in een stroomversnelling geraakt.”

“De gemeenteraad komt nu niet meer bij elkaar, maar als fractie houden we nog altijd contact, zowel telefonisch als online. We steunen het bestuur om maatregelen te nemen en willen met hen constructief samenwerken. Onze fractie houdt vooral contact met burgemeester Karin Derua (Open VLD) en de nodige informatie krijgen we van de algemeen directeur Johan Smits. Het was trouwens een mooi initiatief van de burgemeester om op donderdag 12 maart een extra gemeenteraad te organiseren om ons te informeren. We bieden ook via haar onze eigen ideeën en hulp aan. Natuurlijk blijven we de oppositie en staat onze fractie niet in de frontlinie. Toch is het nu niet aan de orde om kritiek te geven omwille van de coronacrisis.”

Digitale gemeenteraden

“Over de komende zittingen van de gemeenteraad kan ik nog geen duidelijkheid geven. De vragen die we gewoonlijk aanbrengen op de gemeenteraad zijn nu niet prioritair en zullen later aan bod komen. Er zijn zeker belangrijke dossiers, maar het virus bestrijden is nu de hoofdzaak en alle aandacht moet daarnaar toegaan. Op de volgende gemeenteraad zullen we zeker over de aanpak van het coronavirus vragen stellen. Over andere dossiers is er nog geen duidelijkheid. Het verkeersleefbaarheidsplan moest normaal in april op de agenda komen, maar dat is dus totaal niet zeker. Heel eerlijk hoop ik dat die er niet opkomt want daar digitaal een discussie over voeren lijkt me geen goed idee.”

“Er zijn nog grote uitdagingen, maar niets is onmogelijk”

Ann Morissens (Groen)

“Het coronavirus heeft wel een positief effect op de digitalisering van processen in onze gemeente. Zo zijn er een aantal beslissingen in een stroomversnelling geraakt. Gemeenteraden kunnen vanaf nu digitaal verlopen. Met het oog hierop hebben de raadsleden een e-mailadres van de gemeente kregen. Ik zou niet weten wanneer dat allemaal gebeurd zou zijn als de coronacrisis er niet was geweest. In Boortmeerbeek duren zo’n zaken allemaal wat langer. Er zijn nog grote uitdagingen, maar niets is onmogelijk.”

“Het is niet dat ik me verveel”

“Buiten de gemeentepolitiek, weet ik me zeker nog bezig te houden. Ik geef les aan de UCLL in Leuven waardoor ik nog van thuis uit kan werken. Stagegesprekken en vergaderingen verlopen nu online, wat in het begin een uitdaging was. Daarnaast moet ik ook nog voor mijn 7-jarige dochter zorgen en thuisonderwijs voor haar mogelijk maken. Hierdoor moest er veel georganiseerd worden zoals het koken en het winkelen, maar na ongeveer twee weken vonden we onze draai. Het werk blijft dus gewoon doorgaan, het is niet dat ik me verveel.” (lacht)

Dit interview is op maandag 13 april 2020 afgenomen door Igor Bulcke.

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Tim Dirven


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.