BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk Politiek

Wat zijn de gevolgen van de Treindienst van Nationaal Belang voor Boortmeerbeek?

© Igor Bulcke – Vanochtend was het alles behalve druk aan het station van Boortmeerbeek.

De reizigers van de NMBS kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een alternatief treinaanbod. De Treindienst van Nationaal Belang biedt de pendelaars de kans om zich op een veilige en gezonde manier te verplaatsen tijdens de coronacrisis. De veranderingen zijn, minstens, tot en met 5 april van kracht.

De federale regering, NMBS en Infrabel hebben beslist dat vanaf 23 maart 2020 de treinen volgens een ander schema zullen rijden. Ze willen het treinaanbod garanderen, maar dan wel in veilige omstandigheden voor zowel de reizigers als het spoorwegpersoneel. Hierbij is voldoende afstand tussen de mensen van absoluut belang.

Ondanks het aangepaste treinaanbod zullen er nog altijd 75% van de plaatsen, op een gewone werkdag, beschikbaar zijn. Momenteel is er nog maar een bezettingsgraad van 8-10%. Dus voldoende afstand tussen de reizigers is nog steeds mogelijk. Het alternatieve aanbod zal, minstens, tot en met 5 april van kracht zijn.

Gevolgen voor Boortmeerbeek

De alternatieve treindienst zal ook een impact hebben op de pendelaars in Boortmeerbeek. Hieronder kan u een overzicht terugvinden.

 • De IC-treinen, Gent-Mechelen-Leuven en Mechelen-Leuven, rijden vooral tijdens de spitsuren.
 • De L-treinen, Sint-Niklaas-Mechelen-Leuven, rijden meestal alleen tijdens de spits.
 • De meeste P-treinen rijden niet.
 • Na 21 uur s’avonds is het treinaanbod serieus verminderd.

De NMBS raadt nog steeds aan om voor vertrek de routeplanner of de NMBS-app te checken. Zeker wanneer de reizigers zich nog na 19 uur s’avonds willen verplaatsen.

Tekst en foto: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

2 COMMENTS

 1. – LEUKE LAYOUT xxx
  – ik vind het goed dat de data in het vet staan, da’s lekker duidelijk
  – Ik zou in het begin ergens letterlijk vermelden dat het treinaanbod verandert omwille van het Coronavirus, klinkt mss too obvious, maar ik had het zelf eigenlijk pas door toen de zin ‘Hierbij is voldoende afstand tussen de mensen van absoluut belang.’ kwam… :s en dan zijn de wwwwwh-vragen ook weer duidelijk
  – Volgens mij kan je sommige komma’s gerust weglaten. Zoals: ‘Ondanks het aangepaste treinaanbod, zullen er nog altijd 75% van de plaatsen, op een gewone werkdag, beschikbaar zijn.’ De komma tussen ‘treinaanbod’ en ‘zullen’ mag van mij weg, dat stoort zeker niet.
  – Voor de rest is het een goed gestructureerd en informatief artikel, Boortmeerbeek blesses you!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.