BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Verzorgingscentrum De Ravestein wapent zich tegen het coronavirus

© Orane Maes – Het centrum zal rustiger zijn dan anders door de extra maatregelen.

Het woonzorgtehuis De Ravestein in Hever neemt extra maatregelen om een uitbraak van het virus Covid-19 in het centrum te vermijden. Dat meldt de directie via een Facebookbericht. Vorige week vrijdag had het bestuur al aan de bezoekers gevraagd om geen onnodige risico’s te nemen.

Geen groepsactiviteiten en een gesloten cafetaria in het verzorgingscentrum in Hever. Dat zijn de gevolgen van enkele preventiemaatregelen van de directie om een verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De bewoners zullen voorlopig alleen maar aan individuele activiteiten kunnen deelnemen en de cafetaria zal deze week niet meer openen.

Op 28 februari waren er al een paar maatregelen genomen. Het bestuur had toen aan de bezoekers gevraagd om het tehuis voor minstens veertien dagen te mijden als ze de laatste weken naar een risicogebied waren geweest of contact hadden gemaakt met iemand uit zo’n gebied. Ook aan de mensen die afgelopen week last hadden van griepachtige symptomen werd gevraagd om het centrum niet te bezoeken.

De directie heeft nog geen einddatum voor deze maatregelen meegedeeld, maar het volgt de situatie dag per dag op. Dat doet het samen met het netwerk van woonzorgcentra Senior Living Group. Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van het verzorgingscentrum.

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Orane Maes


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.