BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Septemberkermis trekt meer dan 4.000 bezoekers

© Igor Bulcke – De laatste dag was niet zo druk. Toen kwamen er 320 bezoekers langs.

De foorkramers en horeca blikken tevreden terug op de Septemberkermis van Boortmeerbeek. Ondanks de coronacrisis en het slechte weer telden de stewards 4.240 bezoekers in het weekend. “Als het kan zal ook de kerstmarkt in december doorgaan”, zegt schepen van Evenementen Remi Serranne (sp.a).

Door de coronacrisis werden evenementen zoals rommelmarkten en zangfeesten deze zomer geannuleerd. Ook de Septemberkermis stond oorspronkelijk niet meer op de agenda. Toch besliste het gemeentebestuur om daarop terug te komen en het event te laten doorgaan. De kermis vond plaats van zaterdag 26 tot maandag 28 september op de Dorpplaats en op de parking aan het gemeentehuis.

“Alle noodzakelijke maatregelen werden genomen: de kermis werd volledig afgesloten, handgel was aanwezig, de bezoekers moesten een mondmasker dragen en er was een maximumcapaciteit van 400 mensen per uur”, aldus schepen van Evenementen Remi Serranne (sp.a).

Beter dan niks

Stewards van PSP-Services moesten een toestroom vermijden. De kermis werd in twee zones verdeeld: zone 1 (kerkplein) en zone 2 (parking aan het gemeentehuis). Aan iedere in- en uitgang van de beide zones stonden er stewards. Op zaterdag telden ze in beide zones 2.004 bezoekers en op zondag 2.236. De beperking van 400 per uur werd nooit bereikt.

De foorkramers waren tevreden dat er zoveel volk kwam opdagen. “De kermis is goed verlopen. Het was een regenachtig weekend, maar er is toch best veel volk afgekomen”, zegt kraamuitbaatster Sofie. Voor foorkramer Fonzy was het kalm, maar beter dan niks vindt hij: “We zijn blij dat de gemeente het heeft laten doorgaan. De stilstand heeft lang genoeg geduurd.”

Ook de horeca blikt opgetogen terug. Bruno Huyghe van café Bar a Bruce organiseerde in hetzelfde weekend ook een evenement ‘Bar A Bruce zingt‘: “Alle plaatsen waren uitverkocht. Als de kermis niet was doorgegaan dan was er misschien niet zoveel volk gekomen. We zijn zeer tevreden. Binnen drie à vier weken organiseren we weer iets.”

Kerstmarkt

Naast de Septemberkermis heeft het bestuur ook beslist om de kerstmarkt in december te laten doorgaan. Als de coronasituatie het toelaat uiteraard. “Als de Nationale Veiligheidsraad beslist dat zoiets veilig kan doorgaan, dan doen we dat”, zegt Serranne.

Foto’s en tekst: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.