BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk Politiek

Oud stationsgebouw maakt plaats voor extra fietsenstalling

© Igor Bulcke – De werkmannen plaatsten eerst signalisatieborden om de werken aan te kondigen.

De NMBS gaat de voormalige wachtzaal en loketten van het station van Boortmeerbeek afbreken. Dat bevestigt schepen van mobiliteit Hans De Locht (Open VLD). Op de vrijgekomen ruimte zullen er ongeveer 100 nieuwe plaatsen voor fietsen verschijnen. 

Na jaren van leegstaand gaat de NMBS het stationsgebouw van Boortmeerbeek onder handen nemen. De vervoersmaatschappij laat het gebouw helemaal afbreken en zal op dezelfde plek een nieuwe fietsenstalling voorzien. De werken zijn op maandag 24 februari gestart en zullen tot dinsdag 31 maart duren. Begin april zullen de reizigers over circa 200 plaatsen voor fietsen kunnen beschikken. Tijdens de afbraak is een deel van de bestaande fietsenstalling niet toegankelijk voor de reizigers.

Dat het gebouw na al die jaren wordt afgebroken is geen verrassing voor de pendelaars. De wachtzaal en loketten zijn al meer dan 15 jaar gesloten. In 2005 werden deze nog omgebouwd tot een frituur, maar na enkele jaren verdween deze zaak alweer.

De afbraak van het stationsgebouw is een volgende fase in de vernieuwing van de stationsomgeving. In 2016 had de gemeente Boortmeerbeek de buurt rond het gebouw nog aangepakt. Extra parkeerplaatsen werden toen verzien om de parkeerdrukte in het centrum van de gemeente op te lossen.

Tekst en foto: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.