BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk Politiek

Oproep om mondmaskers te naaien krijgt massaal gevolg

© Jens Maes – Veel mensen halen hun naaimachine terug boven om mee te helpen.

Burgemeester van Boortmeerbeek Karin Derua (Open VLD) riep op 17 maart op om mee mondmaskers te naaien. Een oproep dat gehoor kreeg bij de burgers. Ook andere mensen begonnen spontaan maskers te maken en vroegen aan hun omgeving om mee te helpen.

Door de coronacrisis begint de voorraad aan mondmaskers te slinken. Ook in Boortmeerbeek dreigt er een tekort te ontstaan. Nochtans zijn deze gezichtsmaskers belangrijk voor het medisch personeel om hun job veilig uit te oefenen. Daarom deed de burgemeester van Boortmeerbeek Karin Derua (Open VLD) op Facebook een oproep aan de inwoners van de gemeente om zelf extra mondmaskers te naaien.

De burgers reageerden massaal op het bericht. Niet alleen gingen de mensen aan de slag, maar boden ze ook materiaal aan, onder andere stoffen en handschoenen. Naast burgers, reageerden ook bedrijven op de oproep. Zo heeft de onderneming Rombauts Afbraakwerken 240 mondmaskers aan de gemeente gedoneerd. Maskers, die het bedrijf normaal gebruikt om het personeel te beschermen wanneer ze asbest verwijderen.

Al het materiaal (stoffen, afgewerkte mondmaskers, handschoenen, etc.) mag in de voormiddag, van 9u tot 12u, afgeleverd worden aan de achterkant van het gemeentehuis. Liefst verpakt in een plastieken zak. De gemeente gaat alle stoffen wassen op 90°C om bacteriën te verwijderen. Vervolgens krijgen de vrijwilligers het materiaal om er mondmaskers mee te maken.

Ondertussen heeft de burgemeester alle mensen bedankt die vrijwillig mee werken aan de maskers.

Wilt u ook meehelpen naaien? Op maakjemondmasker.be kan u de richtlijnen en gebruiksaanwijzingen terugvinden om zelf mondmaskers te maken.

Tekst: Igor Bulcke
Foto: © Jens Maes


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.