BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Lokale traiteur richt zich op take-away voor verenigingen: “Het is een win-winsituatie”

© Igor Bulcke – Medewerkers zijn een hele week bezig met een take-away voor het weekend.

The Catering Company in Boortmeerbeek zorgt ervoor dat scholen en verenigingen hun afhaal-eetdagen toch kunnen laten doorgaan. Veel organisaties zagen dit jaar hun klassieke evenementen in het water vallen, maar zochten toch een alternatief. Hierop speelde zaakvoerder Bart Dekimpe snel op in: “Ik denk dat er volgend jaar velen zullen terugkomen”

Begin november werden de regels rond evenementen en take-away van verenigingen verder verscherpt. Hierdoor moesten veel organisaties zelfs hun coronaproof event annuleren. Toch kunnen bijvoorbeeld scholen en jeugdbewegingen nog steeds een take-away organiseren als ze met een erkende traiteur samenwerken. Iets waar de zaakvoerder van The Catering Company Bart Dekimpe al langer mee bezig was: “In augustus zijn we beginnen werken aan twee concepten. Enerzijds ‘food in a box’, een alternatief voor personeelsfeesten. Anderzijds een take-way voor verenigingen als vervanging van hun eetdagen.”

“Wij hebben er iets aan en de verengingen hebben er iets aan”

Bart Dekimpe

Volgens Dekimpe is dat laatste een echt succes: “Het is een win-winsituatie. Wij hebben er iets aan en de verengingen hebben er iets aan. De organisaties hebben een pak minder werk, maar kunnen toch hun mensen blijven bereiken. Ook kunnen mensen verenigingen blijven ondersteunen zonder fysiek aanwezig te zijn.”

The Catering Company moest zich wel aanpassen op vlak van organisatie. Voor de coronacrisis verzorgde het bedrijf vooral grote evenementen van bedrijven, scholen en verenigingen. Hierbij werkten ze vooral met grote volumes, terwijl ze bij take-away met kleinere hoeveelheden werken. Daarnaast is er ook een pak meer werk door de verpakking van de verschillende porties.

“Veel verenigingen zien dat er veel minder werk inkruipt voor hen en ze nog een mooie of zelfs betere omzet draaien”

Bart Dekimpe

Volwaardig alternatief

Ondanks het vooruitzicht op betere tijden is dit concept voor Dekimpe een volwaardig alternatief voor klassieke eetdagen. Volgens hem kan het mogelijk blijven zolang alles coronaproof verloopt. Hij sluit ook niet uit dat dit concept zal blijven bestaan in de toekomst: “Het is zeker een optie voor later. Veel verenigingen zien dat er veel minder werk inkruipt voor hen en ze nog een mooie of zelfs betere omzet draaien. Ik denk dat er volgend jaar nog velen zullen terugkomen om zowel een take-away als een fysieke eetdag te organiseren.”

“Voor herhaling vatbaar”

Don Bosco Haacht is één van de scholen die bij The Catering Company heeft aangeklopt. Normaal organiseren ze deze periode eetdagen, maar ze waren genoodzaakt om over te schakelen naar een take-away als alternatief. “Er was gehoopt op een fysieke eetdag, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een take-away van spaghetti”, zegt leerlingenbegeleider Koen Vandeputte.

Ondanks het winstverlies ziet Vandeputte er toch voordelen in: “Er was heel wat minder werk. Normaal staat de school op z’n kop tijdens een eetdag, maar nu waren er maar enkele leerkrachten mee bezig. Het is zeker en vast voor herhaling vatbaar, maar een afschaffing van de eetdagen zou financieel geen optie zijn.” Een traditionele eetdag trekt jaarlijks zo’n 5.000 eters. Dit jaar verkocht de school 2.500 pasta’s en 1.300 desserts.

© Igor Bulcke – Don Bosco organiseerde de afhaal in haar sporthal.

Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.