BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Eerste vaccinaties in woonzorgcentrum ‘De Ravestein’

De 98 bewoners van het woonzorgcentrum ‘De Ravestein’ kregen donderdagnamiddag hun eerste coronaprik. Het personeel is volgende week aan de beurt. Ondanks de hoop op meer vrijheid, blijft het centrum alert: “Ook na de vaccinaties moeten we waakzaam blijven”, zegt verpleegkunde Annelies De Bruyne.

Op maandag 28 december 2020 startte de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in BelgiĆ«. Het woonzorgcentrum ‘De Ravestein’ is een kleine maand later zelf aan de beurt. De 98 bewoners kregen op donderdag 21 januari hun eerste prikje. Binnen 21 dagen zullen ze een tweede dosis ontvangen.

De meeste bewoners hebben ook effectief een vaccin laten zetten. “We zijn trots dat we een vaccinatiegraad van bijna 100% hebben benaderd. Er is dan ook erg goed ingezet op informatieverstrekking naar zowel de bewoners als families als personeel. We vinden het belangrijk dat ze goede en bewuste keuzes kunnen maken”, zegt verpleegkundige Annelies De Bruyne. Zij was samen met hoofdverpleegkundige Cindy Wuyts en CRA Dr. Janssens verantwoordelijk voor de vaccinaties.

Nooit alleen

De eerste golf trof het woonzorgcentrum ‘De Ravestein’ vrij snel. Gelukkig heeft het personeel dat sterk opgevangen, samen met de families en de directie. Tijdens de tweede golf bleef het centrum gespaard. Dat er na een jaar een vaccin is, zorgt voor opluchting. “We zijn blij voor onze bewoners dat ze bij de eerste zijn om gevaccineerd te worden omdat ze zeer kwetsbaar zijn.”

Ondanks alle ellende hebben zowel het personeel als de bewoners er de afgelopen periode het beste van proberen te maken. “We hebben ervoor gezorgd dat onze bewoners actief konden blijven. Tijdens de moeilijke momenten was dat dan apart. Dat is misschien zelfs een voordeel van in een woonzorgcentrum te verblijven. Ondanks de afstandsregels, voel je je nooit alleen.

Nieuwe uitbraak?

Het personeel zal ook na de vaccinatiecampagne waakzaam blijven. “De bedreiging is er al een tijdje en die is niet veranderd. Alert blijven, de regels opvolgen, waakzaam zijn en elkaar aanmoedigen. Dat hebben we nodig om door te zetten totdat het betere tijden zijn. “

Op 30 januari krijgt het personeel een eerste prik. De tweede dosis is voor 20 februari gepland.

Tekst: Igor Bulcke
Foto’s: Igor Bulcke (bewerkt door Jens Maes)
Foto met bewoner: Kristel Cleirbaut (De Ravestein)


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.