BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Chiro Boortmeerbeek blijft niet stilzitten in coronatijden

© Igor Bulcke – Tot en met 19 april blijven de terreinen van Chiro Boortmeerbeek leeg.

Bij Chiro Anto geven ze nog altijd leiding, niet fysiek, maar wel via hun sociale media. Nu de coronacrisis de jeugdbewegingen belet om nog activiteiten te organiseren, moeten ze andere manieren zoeken om de jeugd actief te houden. De Chiro van Boortmeerbeek gaat elke zondag een opdracht online zetten voor hun leden.

Geen bijeenkomsten van jeugdbewegingen tot en met 19 april. Dat is een van de gevolgen van het coronavirus Covid-19. De leiding en leden kunnen dus niet meer met elkaar afspreken, maar ze houden wel nog online contact. Er zijn zelfs jeugdbewegingen die een stapje verdergaan en hun kinderen gaan bezighouden met activiteiten via het internet.

“Zo houden we de lange weken zonder Chiro toch een beetje interessant!”

Zo gaat de leiding van de Chiro van Boortmeerbeek elke zondag een opdracht of spelletje op hun sociale media plaatsen. Hierbij volgt de leiding het voorbeeld van de Facebookgroep Online Jeugdbeweging. Dat is een project van de scouts Sint-Aloysius uit Aalst. Kinderen en ouders kunnen daar allerlei spelletjes en opgaves terugvinden. Chiro Anto gaat het initiatief nu achterna, maar dan alleen voor hun eigen leden.

Vandaag kwam de eerste opdracht online. De leden moesten een leuke foto nemen met hun uniform aan en daarna op de Facebookpagina van de jeugdbeweging plaatsen. “Zo houden we de lange weken zonder Chiro toch een beetje interessant!”, aldus de hoofdleiding van Chiro Boortmeerbeek Michelle Geerens.

Ook andere jeugdbewegingen in Boortmeerbeek zijn van plan om hun activiteiten online verder te zetten. KLJ Schiplaken en scouts Boortmeerbeek werken momenteel hun ideeën verder uit.

Tekst en foto: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.