BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Buurderij Boortmeerbeek start met 30 bestellingen

Boortmeerbekenaars kunnen voor hun boodschappen voortaan terecht bij de Buurderij, een plaats waar lokale handelaars hun producten rechtstreeks aanbieden. Alles wordt online besteld en betaald. Iedere donderdagavond van 17u30 tot 18u30 is er een afhaalmoment. In de eerste week plaatsten 30 geïnteresseerden een bestelling.

Na Haacht en Rijmenam heeft nu ook Boortmeerbeek zijn eigen Buurderij in de feestzaal Den Bosuil in Schiplaken. Hier kunnen lokale producenten zelf hun producten aanbieden. Initiatiefnemers Geert Baudet en Lies Mattheus van Boeren & Buren zijn duidelijk positief over het project. “Op een online platform kunnen geïnteresseerden rechtstreeks bij de producenten bestellingen plaatsen. Zo verkorten we de keten. Elke donderdagavond kunnen de klanten dan hun producten komen afhalen”, zegt Geert.

De eerste Buurderij trok een 30-tal nieuwsgierigen. Wat volgens Lies binnen de verwachtingen valt: “We hadden op zoiets gehoopt, maar meer mag natuurlijk altijd.” Geert en Lies rekenen alvast op een blijvend succes: “De buurderij van Haacht is ondertussen een jaar actief. In het begin waren de aantallen klein, maar daar zitten we nu aan 80 bestellingen per week. We denken wel dat dit hier zal blijven bestaan.”

De eerste klanten reageren alvast tevreden: “Tof concept waarbij producten van hier komen en niet vanuit de andere kant van de wereld. Iedereen probeert toch wat groener te denken en terug meer lokaal te kopen. Ik zal zeker blijven bestellen.”

Foto’s en tekst: © Igor Bulcke


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.