BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Boortmeerbeek en Hever bundelen de krachten met nieuwe voetbalclub BHS United

De voetbalclubs KRC Boortmeerbeek en KFC Hever gaan fuseren tot BHS United. Dat maakte de nieuwe voorzitter Emile De Vleeschouwer en de nieuwe algemeen manager Dirk Denaeghel bekend op de persconferentie van vrijdag 9 april. De fusie moet de kwaliteit van de werking en de infrastructuur verhogen.

Boortmeerbeek telt voortaan nog één (grote) voetbalclub. Na interne gesprekken hebben de besturen van KRC Boortmeerbeek en KFC Hever beslist om een nieuwe club, genaamd Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United, op te richten. De club zal 400 leden tellen, waarvan 350 spelers. Hierdoor wordt het de grootste vereniging van de gemeente Boortmeerbeek. De club zal ministens 27 ploegen hebben, 23 jeugd – en 4 seniorenploegen.

De fusie was voor beide clubs een noodzakelijke stap om op termijn zowel de werking als de infrastructuur naar een hoger niveau te kunnen tillen. Het nieuwe bestuur benadrukt dat dit een gezamenlijk positief project is en dat het geen opslorping is van de ene in de andere club. Speelgelegenheid voor iedereen blijft het centrale uitgangspunt. “Als je iets wil uitbouwen en kwaliteit wil bereiken dan moet je naar één club voor de gemeente gaan”, zegt de nieuwe voorzitter Emile De Vleeschouwer.

Het nieuwe bestuur heeft voor het stamnummer van Boortmeerbeek, 3556, gekozen. Dat was het oudste nummer en zo kan er een team in derde en eentje in vierde provinciale blijven spelen. De officiële clubkleuren worden rood-zwart-wit.

Het nieuws werd op een persconferentie en via Facebook bekendgemaakt naar de achterban. Volgens Denaeghel waren de eerste reacties verbazend positief.

Samenwerkingsverband

De toenadering tussen de twee clubs begon in 2019 met een samenwerkingsverband. Die overeenkomst was vooral zichtbaar in de bovenbouw, U15 tot U21. Zij trainden, per jaargang, als 1 ploeg op 1 gezamenlijke locatie. Tijdens clubwedstrijden vulden de spelers elkaar aan waar nodig was. Na positieve evaluatiegesprekken over dat akkoord kwam het idee om de samenwerking verder uit te werken.

Het nieuwe bestuur betrekt via zijn naam, Boortmeerbeek-Hever-Schiplaken United, ook de deelgemeente Schiplaken, waar nog geen voetbalploeg actief was. Zo omvat het nieuwe project de hele gemeente.

Eén locatie?

De komende jaren zal de club beide velden aan zowel de Slagveldweg als de Meerbemdweg gebruiken. Ook de sporthal blijft een trainingsplek. Op termijn is het wel de bedoeling dat er één locatie gekozen wordt, maar dat is nog toekomstmuziek.

© Igor Bulcke – Geen Beker van Boortmeerbeek meer, maar alternatieven zijn mogelijk volgens Dirk Denaghel.

Tekst en foto’s: © Igor Bulcke
Uitgelichte afbeelding: algemeen directeur Dirk Denaghel, burgemeester Karin Derua (Open VLD), voorzitter Emile De Vleeschouwer.


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.