BMB Nieuws

Politiek en maatschappelijk nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken

Maatschappelijk

Ampli wil perspectief bieden met eigen concerten: “Het is niet evident, maar we doen het toch”

© Jens Maes

Ampli Audiovisuals sluit de zomer dit weekend af met een minifestival op zijn parking. Hiervoor werkt het bedrijf samen met de Zomerse Dinsdagen. De organisatie wil met het initiatief perspectief bieden aan de crew, de muzikanten en het publiek. Op 18 en 19 september treden onder anderen Stan Van Samang en Hugo Matthysen er op. Vrijdagavond is uitverkocht, maar voor zaterdag zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Ook de zomer van 2020 bleef niet gespaard door het coronavirus. Geen rommelmarkten, buurtfeesten of Zomerse Dinsdagen zoals gewoonlijk in Boortmeerbeek. Ondanks de strikte maatregelen komt er toch nog een evenement. Het PA- en lichtbedrijf Ampli en de organisatie van de Zomerse Dinsdagen slaan de handen in elkaar om dit weekend twee concertavonden te organiseren op de parking van het bedrijf. Grote namen zoals Stan Van Samang en Hugo Matthysen zullen er optreden.

Volgens Rental Manager Wout Vleminckx wil het verhuurbedrijf met dit initiatief een statement maken: “We willen perspectief geven aan de crew, de muzikanten, maar ook aan het publiek. Het is niet evident om dit te organiseren, maar wij gaan het toch doen.”

Geen werk

“Het personeel zit al sinds half maart thuis door het coronavirus. Er is gewoon geen werk. We verhuren nog materiaal, maar op zeer kleinschalige basis.” Volgens Vleminckx zijn evenementen op een veilige manier mogelijk maar durven veel mensen de risico’s niet te nemen: “Er is altijd een kans dat het wordt geannuleerd.”

“Een café kan op één dag worden geopend, maar een festival, bedrijfsfeest of modeshow? Dat start je niet zomaar opnieuw op.”

Wout Vleminckx (Ampli)

“Een café kan op één dag worden geopend, maar een festival, bedrijfsfeest of modeshow? Dat start je zomaar niet opnieuw op. Daar komt veel voorbereiding bij kijken wat ook weer geld kost.”

Voorlopig eenmalig

Concerten organiseren is mogelijk, maar vraagt extra voorbereiding: “We moeten met heel wat punten rekening houden. Zo zijn de plaatsen beperkt tot driehonderd personen per avond”. Toeschouwers moesten ook op voorhand een tafel van vier of zes personen reserveren. Vrijdagavond met Stan Van Samang is volledig uitverkocht. Voor zaterdagavond zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Het evenement is voorlopig eenmalig: “Het is niet evident om op deze manier iets te organiseren, maar we sluiten een vervolg niet uit als het een groot succes wordt.”

Foto’s door Jens Maes


Op de hoogte blijven?

Volg deze blog als je op de hoogte wilt blijven van al het politieke en maatschappelijke nieuws uit Boortmeerbeek en omstreken!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.